De vijf VONBRINK hotspots

Er is werk en er is plezier. Bij VONBRINK proberen wij dit zo veel mogelijk met elkaar te combineren. En dat gaat ons goed af. Niet alleen omdat het ontzettend gaaf is om iedere dag mooie dingen te maken, maar ook omdat ons Kapelhuis zich midden in de historische binnenstad van Amersfoort bevindt. Er is na werktijd dus altijd wat te doen!

In dit blogartikel nemen wij u (in chronologische volgorde) mee langs de vijf parels van VONBRINK. Laat u inspireren voor uw volgende bezoek aan de binnenstad van Amersfoort!

1

Van Wees

Het is geen geheim dat wij graag op pad gaan voor een fles goede single malt Schotse whisky. Hiervoor zijn we bij Van Wees aan het juiste adres! Deze whiskygroothandel heeft een prachtige winkel, net buiten de binnenstad van Amersfoort gelegen. Winkelhouder Marc ons vaak al aankomen en na een aantal whisky's te hebben geproefd, gaan we tevreden naar huis met onze nieuwe fles. Dit is meestal een fles uit hun toonaangevende Ultimate serie!

Van Wees

2

Long John's Pub

Slechts 4 meter van de voordeur van ons Kapelhuis bevindt zich de Long John's Pub. Hier zijn wij na werktijd vaak te vinden voor een pint Guinness en een burger. Hoewel het binnen in de pub altijd erg gezellig is, kan er ook heerlijk op het terras aan de gracht worden gezeten!

Long John's Pub

3

De Viszaeck

Als we geen trek hebben in een burger bij Long John's Pub, gaan we graag naar De Viszaeck. Dit visrestaurant biedt al het goede uit de zee: oesters, coquilles, tarbot, kreeft, altijd lekker en heerlijk vers. Iedere woensdag is het overigens Kreeft- en Gin & Tonicdag, voor de liefhebbers.

De Viszaeck

4

Miles

Na iets gegeten te hebben gaan we graag naar hét livemuziekcafé van Amersfoort: Miles. Hier spelen vijf keer per week allerlei bands, van jazz, blues en soul tot funk, pop en rock 'n roll. Miles is gevestigd aan De Hof, een groot horecaplein in Amersfoort. Er zijn dus altijd genoeg uitvalswegen, mocht de muziek van de desbetreffende avond niet zo in smaak vallen.

Miles

5

Café Onder de Linde

Als afsluiter van de avond gaan we vaak naar Café Onder de Linde, de oudste kroeg van Amersfoort. Het pand van dit café is in dezelfde tijd gebouwd als ons Kapelhuis. Met dezelfde tegels, ruiten, houtwerk en entourage als VONBRINK's hoofdkwartier, voelt Café Onder de Linde altijd een beetje aan als thuis.

Miles