Kiest u voor een pak van de H&M of een Italiaans maatpak?

U wilt een website laten bouwen, wellicht omdat uw huidige website hopeloos is verouderd of misschien start u wel een nieuwe onderneming. In beide gevallen gaat u zich oriënteren op het laten bouwen van een website. Na wat ‘Google-werk’ komt u tot de conclusie dat het prijsverschil tussen bedrijven die websites aanbieden enorm is. Wat maakt dan dat het ene bedrijf een website aanbiedt voor €300,- en de ander er €10.000,- voor vraagt?

De kans is groot dat het verschil zit in het gebruik van een standaard template of het bouwen van een website op maat. Dit is te vergelijken met het verschil tussen een pak van de H&M en een Italiaans maatpak.

Standaard template

We beginnen bij de goedkope variant. Het H&M pak, oftewel de standaard template. Een template is een sjabloon dat wordt gebruikt als basis voor uw website. Binnen deze template kunnen zaken als kleur, tekst en afbeeldingen gemakkelijk worden aangepast.

De functionaliteiten binnen een template staan vaak echter al vast. Het is daarom van groot belang dat, wanneer u kiest voor een standaard template, u op voorhand duidelijk heeft welke functionaliteiten voor uw website noodzakelijk zijn.

Voor de grote CMS systemen, zoals Wordpress en Joomla, zijn talloze templates te downloaden. Deze templates variëren in prijs van geheel gratis tot een paar honderd euro. De prijs die u aan de websitebouwer betaalt, is afhankelijk van de kosten van de gekozen template in combinatie met de hoeveelheid werk die het vergt om de template aan te passen naar uw huisstijl en in te vullen met uw content.

Website op maat

De maatwerk website (het Italiaanse maatpak) wordt van de grond af aan gebouwd, op basis van uw wensen. Goede websites op maat zijn weldoordacht en sluiten nauw aan bij uw doelgroep. Alles wordt ontworpen en ontwikkeld met het hoofddoel van uw website in het achterhoofd (bijvoorbeeld het genereren van afspraken of verkopen van een product). Daarnaast zit een websitebouwer niet vast aan de structuur van een standaard template, waardoor uw huisstijl online op een unieke manier gepresenteerd kan worden.

Ook qua functionaliteiten ligt de weg volledig open. Een maatwerk website wordt in veel gevallen ontwikkelend binnen een van de grote CMS systemen. Dit heeft als voordeel dat alle beschikbare plugins en modules, gebruikt kunnen worden om de functionaliteiten van uw website uit te breiden.

Een nadeel van een website op maat, is dat de ontwikkeling hogere kosten met zich meebrengt. U kunt zich voorstellen dat het vele malen meer tijd kost om een website van de grond op te bouwen. De kosten zijn daarom sterk afhankelijk van uw wensen voor de website.

Maatwerk boven templates

Wij geloven dat u hogere ogen gooit met een Italiaans maatpak en dat weldoordachte online communicatie u meer klanten oplevert. Daarom zijn alle websites van VONBRINK maatwerk. Om onze klanten tegemoet te komen in de kosten, die gepaard gaan met een website op maat, werken wij veelal op basis van een vast maandbedrag. De website verdient zich maandelijks terug, zonder dat u daarvoor grote investeringen hoeft te doen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kom gerust langs bij het Kapelhuis in hartje Amersfoort. De koffie staat klaar (of iets sterkers). Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op