Hoger scoren in Google

Een veel gehoorde opmerking van onze klanten is dat zij ‘hoger willen scoren in Google’. Wanneer wij hierop doorvragen komen we vaak tot de conclusie dat men dezelfde doelstelling heeft, namelijk: meer organische (niet-betaalde) website bezoeken genereren en deze bezoekers via de website converteren naar klanten.

De manier waarop zij dit willen bereiken, hebben zij echter vaak nog niet over nagedacht. Een magische methode om dit in korte tijd te bewerkstelligen is er niet. Hoger scoren in Google vergt vooral veel energie, maar ook zeker tijd.

Starten met contentmarketing

Het komt regelmatig voor dat wij bedrijven, met deze doelstelling, adviseren om te starten met contentmarketing. Contentmarketing is een marketingtechniek waarbij waardevolle, relevante en consistente content wordt verspreid om een doelgroep te bereiken – met als doel deze doelgroep aan te zetten tot winstgevende acties.

Belangrijk in deze definitie is: ‘waardevol, relevant en consistent’. Dit zijn de waarden die wij toepassen op de contentmarketing van onze klanten. Praktisch gezien kunnen dit blogartikelen zijn, maar bijvoorbeeld ook whitepapers of video’s.

VONBRINK vergroot de vindbaarheid van haar klanten VONBRINK vergroot de vindbaarheid van haar klanten

Een slimme contentmarketing strategie

Starten met contentmarketing levert weinig problemen op, maar het regelmatig blijven plaatsen van content over een lange periode (meerdere jaren) is een andere uitdaging. Daarom raden wij altijd aan om de content dicht bij huis te houden.

Een bedrijf heeft zelf de meeste kennis in huis over haar diensten of producten. Door deze kennis te delen met de doelgroep, creëert men een status van expert binnen hun vakgebied. Met een reputatie als expert wekt u vertrouwen bij de potentiële klant. Daarnaast waardeert Google het enorm wanneer er consistent, relevante en waardevolle content wordt geplaatst. Hiermee slaat u twee vliegen in één klap.

Uw bedrijf laten groeien in Google

Heeft u interesse om uw bedrijf te laten groeien door het inzetten van contentmarketing? Wij geven u graag persoonlijk advies! Kom gerust langs bij het Kapelhuis in hartje Amersfoort! De koffie staat klaar (of iets sterkers).

Neem contact op