Youtube of een betaald platform?

Doordat onze smartphones zich het grootste gedeelte van de dag binnen handbereik bevinden, is video de laatste jaren een medium dat meer en meer gebruikt wordt op het internet. Sociale media worden overspoeld door videomateriaal van bekendheden, vloggers en kittens. Verschillende statistieken laten dan ook zien dat een video gemiddeld 1200% meer gedeeld wordt dan tekst en afbeeldingen. Het gebruiken van een video op een landingspagina van een website kan zelfs de conversieratio tot wel 80% laten groeien.

Het is duidelijk dat video van toegevoegde waarde is voor uw marketingstrategie, maar heeft u al bedacht waar u uw videomateriaal vertoont?

Video's uploaden via Youtube

Een voor de hand liggende keuze is om uw video’s te uploaden via Youtube. Dit is immers het grootste videoplatform en het gebruik van Youtube is gratis. Verder kan het van toegevoegde waarde zijn voor uw vindbaarheid in Google om dit medium voor uw video’s te gebruiken. Youtube is namelijk onderdeel van Google. Het is dan ook niet gek dat de meest getoonde videoresultaten binnen Google direct van Youtube komen. Om uw video’s te optimaliseren voor de zoekmachine kunt u rekening houden met de volgende punten:

1

Gebruik zoektermen in de titel en omschrijving

Dit vergroot de kans dat de video wordt getoond in de zoekresultaten bij specifieke zoekopdrachten. Wilt u Google nog specifieker laten weten waar de video over gaat? Upload dan een script van de video.

2

Denk na over de juiste lengte

Google/Youtube hecht er waarde aan of een video in zijn volledigheid wordt bekeken. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat de lengte van de video past bij uw doelgroep.

3

Verspreid uw video’s

Ook het aantal weergaven van een video bepaalt de rangschikking in de zoekmachine. Zorg er daarom voor dat de video ook buiten Youtube wordt verspreid. Denk hierbij aan social media, e-mail of websites van derden.

Video's uploaden via een betaald platform

Hoewel het hosten van video’s via Youtube een groot aantal voordelen heeft, is er ook een keerzijde. Door gebruik te maken van Youtube, wordt u beperkt in het uitschakelen van bepaalde functies. Een goed voorbeeld hiervan is het tonen van gerelateerde video’s aan het einde van een video.

Google maakt gebruik van een uitstekend algoritme om content te categoriseren. Dit houdt in dat de kans erg groot is dat uw video in dezelfde categorie is geplaatst als die van uw concurrent. Het kan dus zo zijn dat, wanneer een potentiële klant een video bekijkt, er vervolgens wordt verwezen naar een video van de directe concurrent.

Een voorbeeld van een relatief goedkoop alternatief is het Vimeo Pro account. Dit gebruiken wij sinds kort bij VONBRINK voor onze video’s. Hiermee voorkomen we dat we naar concurrentie linken via ons eigen videomateriaal. Daarnaast zijn de video’s volledig vrij van advertenties en hebben ze een uitstekende kwaliteit.

Haal het meeste uit uw video's

Beide opties voor het vertonen van uw video’s hebben voor- en nadelen. Ons advies is dan ook om, voor het uploaden van uw videomateriaal, goed na te denken wat de doelstelling is van de desbetreffende video’s. Ook is het overwegen waard om uw video’s zowel via Youtube als een betaald platform te uploaden. Op deze manier profiteert u van de voordelen die beide opties bieden.

Wilt u onze hulp bij het aanspreken van uw doelgroep door middel van video? Wij geven u graag persoonlijk advies! Kom gerust langs bij het Kapelhuis in hartje Amersfoort! De koffie staat klaar (of iets sterkers).

Neem contact op