Vergaderruimte in hartje Amersfoort

In ons middeleeuwse Kapelhuis, gelegen in de stadskern van Amersfoort, is een prachtige vergaderruimte beschikbaar voor maximaal 8 personen. De bovenverdieping van het Kapelhuis is zeer geschikt voor zowel formele als informele bijeenkomsten. U bent van harte welkom bij één van de oudste en meest unieke gebouwen in Amersfoort!

Kom vergaderen in het Kapelhuis van Amersfoort

Rijksmonument ‘Het Kapelhuis’

Het Kapelhuis dateert uit het voorjaar van 1521 en is het enige bewaard gebleven laatgotische huis in Amersfoort. In die tijd was het Kapelhuis de zetel van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Deze Broederschap is in 1445 opgericht en was verantwoordelijk voor de organisatie van Amersfoort als Pelgrimsstad. Eigenlijk een soort VVV-kantoor avant la lettre voor de pelgrims.

Klik op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie over de geschiedenis van het Kapelhuis:

Het Mirakel van Amersfoort

Op 24 december 1444 wilde de 16-jarige Geertje Arents uit Nijkerk haar intrek nemen in het st. Agnesklooster. Zij had een eenvoudig Mariabeeldje bij zich. Bij de Kamperbuitenpoort gekomen wierp ze dit, omdat zij zich er voor schaamde, in een wak in de stadsgracht.

Een zekere Margriete Albert Gysendochter kreeg op Kerstavond een droom, waarin haar werd opgedragen een beeldje uit de gracht bij de genoemde stadspoort te halen. De volgende ochtend, tijdens het water putten, vond zij het beeldje onder het ijs. Thuisgekomen stak zij er een kaars voor aan. Het viel haar op dat deze wel driemaal zo lang brandde als verwacht. Zij vertelde dit aan haar biechtvader, Jan van Schoonhoven, die het beeldje mee naar zijn huis nam. Omdat zich daar ‘opmerkelijke mirakelen’ voordeden plaatse hij het uiteindelijk in de Onze Lieve Vrouwekapel. Door verscheidene mirakelen veroorzaakte het beeldje een enorme toeloop van gelovigen, die genezing van hun ziekten verwachtten.

Het Mirakel van Amersfoort

De pelgrimsstad

De dankbare bedevaartgangers vulden het offerblok met hun gaven. Men kon in de loop der tijden het interieur verfraaien. Maar het grootste teken van Maria’s succes was de bouw van de Onze Lieve Vrouwekerk met toren die voor een groot deel werd gefinancierd uit de kas van de kapel met het mirakelbeeld. Onze Lieve Vrouwekerk ging in de 18e eeuw verloren na een buskruitexplosie. Het Mariabeeldje ging in 1580 tijdens de beeldenstorm verloren. Het had tot die tijd in de nis van het Kapelhuis gestaan. Een tegel in het plaveisel met de tekst ‘Het verlangen naar een beeld’ verwijst hiernaar.

Verlangen naar een beeld

Het Kapelhuis door de jaren heen

Gedurende de afgelopen 500 jaar heeft het Kapelhuis allerlei functies gehad. Dit wordt uitgebreid besproken in ons blogartikel over de geschiedenis van het Kapelhuis. Klik op de onderstaande knop om dit artikel te lezen.

De geschiedenis van het Kapelhuis

Kom vergaderen in het Kapelhuis van Amersfoort Kom vergaderen in het Kapelhuis van Amersfoort Kom vergaderen in het Kapelhuis van Amersfoort

Vergaderen in het Kapelhuis

De bovenverdieping van het Kapelhuis is zeer geschikt voor een vergadering met zakenrelaties of een teamoverleg met collega’s. Wilt u ook vergaderen in hartje Amersfoort? Dat is mogelijk vanaf €65,00 per dagdeel of €100,00 voor twee dagdelen. Lees hieronder meer over de voorzieningen, dagdelen en kosten:

Voorzieningen

In de vergaderruimte van het Kapelhuis kunt u gebruik maken van de onderstaande voorzieningen:

  • Zitplaatsen voor maximaal 8 personen
  • Schrijfwaren
  • WiFi
  • Onbeperkt koffie en thee
Dagdelen

U kunt iedere werkdag vergaderen in het Kapelhuis, verdeeld over drie dagdelen van ieder drie uur:

  • ’s Ochtends, 9:00 tot 12:00 uur
  • ’s Middags, 14:00 tot 17:00 uur
  • ’s Avonds, 19:00 tot 22:00 uur
Kosten

De kosten voor vergaderen in het Kapelhuis worden berekend per dagdeel, voor €65,00 per dagdeel. Daarnaast kunt u de vergaderruimte ook twee dagdelen boeken, voor €100,00. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Kom vergaderen in het Kapelhuis van Amersfoort

Aanmelden

Bent u op zoek naar een centraal gelegen en unieke locatie voor uw vergadering of teamoverleg? Meld u aan voor de vergaderruimte in het Kapelhuis. Klik op de onderstaande knop en laat uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meld u aan