Vergaderen via Skype of face-to-face?

Vraag een willekeurig persoon naar zijn/haar mening over vergaderen en er zullen weinig positieve reacties komen. Veelgehoorde opmerkingen zijn dat vergaderen vaak lang duurt en er worden geen besluiten genomen. Er wordt vaak getwijfeld aan het nut van vergaderen, daarom willen we het aantal vergaderingen beperkt houden. Kiezen we ervoor om een vergadering in te plannen, dan bepalen we vooraf altijd of het noodzakelijk is om dit face-to-face te doen.

Online vergaderen

We leven in 2018 en dat maakt dat er voldoende mogelijkheden zijn om een vergadering online af te handelen. Een online vergadering heeft een groot aantal voordelen, de belangrijkste hiervan zijn:

1

Tijdsbesparing

Bij een online vergadering is de locatie niet belangrijk. Dit zorgt ervoor dat het niet nodig is om te reizen voor een vergadering. Niet alleen de reis zorgt voor tijdsbesparing, ook het medium draagt hier aan bij. Via een online vergadering is het vaak gemakkelijker om het kort te houden. We besteden minder aandacht aan randzaken, waardoor we minder van het onderwerp afdwalen.

2

Kostenbesparing

Met het besparen van tijd, besparen we uiteraard ook kosten. De veelgehoorde uitspraak ‘tijd is geld’ is in dit geval zeker relevant. Daarnaast besparen we door een online vergadering vervoerskosten zoals brandstof of kosten aan het openbaar vervoer.

Offline vergaderen

Er zijn veel argumenten om alle vergaderingen online af te handelen, echter heeft een face-to-face vergadering specifieke voordelen:

1

Geeft geen technische problemen

Voorafgaand aan een online vergadering is het altijd de vraag of alle deelnemers een goede internet verbinding, camera en microfoon hebben. Als één van deze zaken niet in orde is, dan verloopt de vergadering al niet meer soepel. Bij een offline vergadering kan men direct ter zake komen.

2

Bouwt vertrouwen op

Vertrouwen is van groot belang binnen een relatie, of dit nu persoonlijk of zakelijk is. Face-to-face vergaderen maakt het gemakkelijker om een boodschap duidelijk over te brengen. Hierbij spelen gezichtsuitdrukking, lichaamshouding en stem een grote rol. Dit alles is beter te interpreteren wanneer iemand tegenover u plaatsneemt. Door een ‘echte’ vergadering in te plannen bouwt u gemakkelijker om een vertrouwensband op.

Vergaderen in hartje Amersfoort

Zelf geven wij er de voorkeur aan om on- en offline vergaderingen af te wisselen. Niet in alle gevallen moeten tijd- en kostenbesparing de boventoon voeren. Soms is het gewoon fijn om uw eigen werkplek te verlaten en in een inspirerende omgeving plaats te nemen. Bij VONBRINK prijzen we ons gelukkig met een prachtige werkplek. In deze werkomgeving nodigen we graag onze klanten uit, maar sinds kort ook eenieder die op een bijzondere locatie wil vergaderen.

In ons middeleeuwse Kapelhuis, gelegen in de stadskern van Amersfoort, stellen wij een prachtige vergaderruimte beschikbaar voor maximaal 8 personen. De bovenverdieping van het Kapelhuis is zeer geschikt voor zowel formele als informele bijeenkomsten. U bent van harte welkom bij één van de oudste en meest unieke gebouwen in Amersfoort!

Vergader in het Kapelhuis