Associatie met Asklepios en medicijnen

De esculaap of aesculaap is een oud Grieks symbool geassocieerd met de Griekse halfgod Asklepios en met medicijnen en genezing. Volgens de Griekse mythologie was Asklepios de zoon van Apollo en Coronis. Asklepios werd altijd afgebeeld met een staf waaromheen een slang was gekronkeld. De slang staat door zijn jaarlijkse vervelling voor levenskracht en verjonging.

Een sport- en bewegingsarts is onlosmakelijk verbonden met gezondheid, medicatie en genezing. Om deze redenen hebben wij in het logo gekozen voor een variant op de esculaap.

Huisstijl voor dr. Moen

Over het logo

Het logo is een variatie op de esculaap: het symbool voor medicijnen en genezing. De slang, gekronkeld om de staf, is hierin vervangen door de letter M voor Moen.

Huisstijl voor dr. Moen Huisstijl voor dr. Moen Huisstijl voor dr. Moen

Over de typografie

De lettertypen ‘Fira Sans’ en ‘Rambla’ zijn gekozen om de huisstijl te vertegenwoordigen. Fira Sans is een schreefloos lettertype dat gekenmerkt wordt door haar goede leesbaarheid zowel op papier als digitaal. Calibri kan als vervanger worden gekozen wanneer Fira Sans niet beschikbaar is. Dit lettertype wordt bijgestaan door Rambla. Rambla wordt gebruikt als accent in de huisstijl. Denk hierbij aan koppen, highlights en quotes en natuurlijk de tekst in het logo.

Huisstijl voor dr. Moen

Over het kleurenschema

Voor dr. Moen is een breed kleurenspectrum bepaald. Deze bestaat uit een kern (1. de volle kernkleuren) en een buitenste ring (2. de sfeer- en accentkleuren). Als basis is uitgegaan van de kleuren die gebruikt worden in de huisstijl van Bergman Clincs.

Huisstijl voor dr. Moen Huisstijl voor dr. Moen

Over huisstijlen ontwerpen

Een sterk merk begint bij een goede uitstraling, daarom ontwerpen wij unieke logo's en huisstijlen. Benieuwd hoe het ontwerp van een nieuwe huisstijl in zijn werk gaat? Bekijk onze werkwijze via de onderstaande knop.

Bekijk onze werkwijze