Een stralende boterbloem

In het Victoriaanse tijdperk hadden bloemen een specifieke betekenis. De selectie aan bloemen was beperkt en men gebruikte destijds vooral symbolen en gebaren als communicatiemiddel. Eén van deze bloemen is de boterbloem. De boterbloem staat voor het Engelse woord: radiant, oftewel stralend!

Om deze reden is in het logo ontwerp gekozen voor een boterbloem. Deze vrolijke bloem linkt naar Fleur en de stralende lach waarmee de patiënten Ortho Fleur na hun behandeling verlaten.

Huisstijl voor Ortho Fleur

Over het logo

Een leuke bijkomstigheid van een boterbloem is dat de blaadjes de vorm hebben van een tand. Wij hebben dit geaccentueerd door de ruimte tussen de bladeren van het beeldmerk iets te vergroten.

De wijze waarop het tekstuele logo is geplaatst refereert naar een boven- en ondergebit dat beide onderhevig kan zijn aan een behandeling door de orthodontist.

Huisstijl voor Ortho Fleur Huisstijl voor Ortho Fleur Huisstijl voor Ortho Fleur

Over het lettertype

De lettertypen ‘Open Sans’ en ‘Oswald’ zijn gekozen om de huisstijl te vertegenwoordigen.

Open Sans is een schreefloos lettertype dat gekenmerkt wordt door haar goede leesbaarheid op zowel papier als digitaal. Calibri kan als vervanger worden gekozen wanneer Open Sans niet beschikbaar is. Dit lettertype wordt bijgestaan door Oswald. Oswald wordt gebruikt als accent in de huisstijl. Denk hierbij aan koppen, highlights en quotes.

Huisstijl voor Ortho Fleur

Over het kleurenschema

Voor Ortho Fleur is een breed kleurenspectrum bepaald. Deze bestaat uit een kern (1. de volle kernkleuren) en een buitenste ring (2. de sfeer- en accentkleuren).

Huisstijl voor Ortho Fleur Huisstijl voor Ortho Fleur

Over huisstijlen ontwerpen

Een sterk merk begint bij een goede uitstraling, daarom ontwerpen wij unieke logo's en huisstijlen. Benieuwd hoe het ontwerp van een nieuwe huisstijl in zijn werk gaat? Bekijk onze werkwijze via de onderstaande knop.

Bekijk onze werkwijze